martes, 30 de octubre de 2012

CINC PINTORS/ARTISTES

1. Piet Mondrian (Pieter Cornelis Mondrian )















Piet Mondrian va ser un pintor holandès i màxim representant del neoplasticisme ( corrent dins del art abstracte) durant els anys 20 del segle XX.
El neoplasticisme vol plasmar la puresa plàstica total només treballant amb formes geomètriques regulars i colors primaris neutres. Recercaven una estructura clara, pura i elemental. El tema s’explica a partir de la iconografia.
Va compondre una sèrie de Tableaus, el més famós dels quals és el Tableau II.

Mondrian és el pintor que més a influenciat al món de la moda. Tot va començar al any 1965 quan Yves Saint Laurent va crear el “ Vestido Mondrian”, el qual va ser exposat a un museu i tot. 



A partir d’aquí la obra de Mondrian va servir per crear diverses peces de roba seguint el seu estil, el neoplasticisme.

Per exemple l’any 2009, Christian Lacroix a la seva col·lecció de primavera/estiu, va transformar el quadre de Mondrian en un vestit de composició barroca, va transformar completament el moviment artístic del pintor. 



El més recent cas d’inspiració en la obra de Mondrian ha estat la col·lecció de tardor-hivern del 2011-2012 de Miuccia Prada, la qual li ha donat un aire “Old School”

Alguns dels altres dissenyadors que han utilitzat Mondrian per a les seves creacions:

Sarah Schofield:


Christian Louboutin:

En el món de la decoració i del disseny:







2. -       Josef Albers

















Va publicar diversos llibres i articles sobre la teoria de la forma i del color i va realitzar diverses obres seguint aquesta teoria.

Algunes de les seves obres: 
“Vidrieras de colores para la Casa Sommerfeld”.



“Parque”



“ Josef Albers amb la seva obra: Homenaje al quadrado”


L’any 2009 la firma francesa Hermès, va dissenyar una edició limitada de mocadors de seda, dels quals només es van fer 200 exemplars i estan inspirats  en sis obres de Josef Albers. La col·lecció s’anomena: “Hommage au Carré”.

Els mocadors mesuraven 90x90cm i costaven 2000 euros.

Van escollir Josef Albers per haver estat un gran investigador del color, fet que va cridar l’atenció de la família Hermès.  




3. -       Leandro Erlich



És un artista argenti que a  través de simulacres de fragments d’espais quotidians sotmet al espectador a situacions paragògiques on la realitat i lo virtual es confonen, és a dir, crea percepcions contradictòries, comprensions subtils i poètiques sensacions. Viu i treballa a Buenos Aires i París.

Algunes de les seves obres:










4. Delfina Delettrez


Delfina Delettrez és una dissenyadora de joies italiana de 23 anys. És considerada una joiera surrealista per els seus dissenys. Per les seves creacions s’ha inspirat en Salvador Dalí, un dels màxim representants del surrealisme.  Les seves joies s’han exposat a Florència hi ha tardat 5 anys a acabar-les de dissenyar.

 Cor real dissenyat per Salvador Dalí

 Cor dissenyat per Delfina

 Quadre de Salvador Dalí
Joia dissenyada per Delfina








 5. Patricia Azcárate i Art+Com




Patricia Azcárate és una artista espanyola que treballa i viu a Segovia. La seva última creació a consistit en utilitzar esponges és a dir, un objecte ben quotidià i crear obres d’art amb elles.






Artcom

És una organització sense ànim de lucre que a estat creada per arquitectes dissenyadors i artistes que provenen de la Universitat d’Art de Berlin. Utilitzant un element quotidià com son les gotes d’aigües, han creat una autentica meravella en el hall de sortides del Aeroport de Singapur. La creació s’anomena Kinetic Rain i consisteix en una instal·lació de més de 600 gotes d’alumini que creen una coreografia de 15 minuts controlada per un ordinador.
Aquest és un dels seus diversos projectes.













No hay comentarios:

Publicar un comentario